Colofon

Deze website is ontwikkeld door het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de VVD. De inhoudelijke verantwoordelijkheid ligt geheel bij het DNPP. De bijdrage van de VVD was faciliterend; de partij nam een deel van de kosten voor haar rekening en leverde vrijwel alle foto’s aan. De meeste andere illustraties (affiches, promotiemateriaal en dergelijke) maken deel uit van de collecties van het DNPP, maar zijn oorspronkelijk afkomstig van de VVD. Het ontwerp van de site is gemaakt door Composita; voor de technische uitvoering zijn de Universiteitsbibliotheek Groningen en Schitterend Media verantwoordelijk.

Aan deze site is meegewerkt door:  Yvonne de Geus, Evelien van Ingen, Ulco Kooystra, Wieger Krämer, Wim Orsel, Gerrit Voerman en Tim Welleweerd (allen DNPP); Mischa van Delden, Johannes Nicolai, Margreet Nieborg en Willem Struiksma (RUG Universiteitsbibliotheek); Robert van As, Sylvia Bakker-Kempen en Lucas Osterholt (VVD); en Eric Imthorn (Schitterend Media), Frank van der Veen (Composita) en Dirk Fennema (zelfstandig fotograaf).

Ruud Koole, Paul Lucardie, André Vermeulen en Gerrit Voerman gaven toestemming voor de plaatsing van hun monografieën over de geschiedenis van de partijorganisatie en de Tweede Kamerfractie van de VVD. Uitgeverij Boom verleende toestemming voor het plaatsen van Liberalen onder één dak van H.J.L. Vonhoff. Fleur de Beaufort, Erwin Dijk, Paul Lucardie, Uri Rosenthal, Patrick van Schie, Henk te Velde en Gerrit Voerman, alsmede de uitgever, hebben allen toestemming gegeven voor het opnemen van het boek Zestig jaar VVD.

De foto van Frits Bolkestein op de openingspagina is gemaakt door fotograaf Paul Vreker in 1994. Deze foto wordt gebruikt met toestemming van ANP Foto. De foto onderaan (Mark Rutte 10 jaar premier) is gemaakt door Martijn Beekman.

De samenstellers van deze site hebben geprobeerd zoveel mogelijk te controleren of op de gebruikte illustraties geen rechten van anderen rusten. De meeste foto's zijn afkomstig uit het fotoarchief van de VVD en waaraan voor zover bekend de fotografen hun rechten hebben afgestaan. Van één foto uit het VVD-fotoarchief die hier gebruikt wordt, is bekend dat de rechten bij Spaarnestad liggen en die heeft toestemming gegeven voor gebruik. Naast de foto's uit het VVD-fotoarchief is een klein aantal foto's afkomstig van de Anefo-collectie van het Nationaal Archief. Eén foto van Mark Rutte is afkomstig van de Rijksvoorlichtingsdienst en valt onder de Creative Commons BY licentie.